Acasă > Știri > Conţinut

Prepararea aminoacidului

Oct 09, 2017

Aminoacidul este un compus în care atomul de hidrogen din gruparea carbonil a acidului carboxilic este substituit cu o grupare amino și molecula de aminoacid conține atât gruparea amino, cât și gruparea carboxil. Similar aminoacizilor, aminoacizii pot fi împărțiți în aminoacizi α-β-, γ -... w în funcție de pozițiile diferite ale grupărilor amino din lanțul de carbon, dar aminoacizii obținuți prin hidroliza proteinele sunt ambele a-aminoacizi Există doar douăzeci de specii, ele sunt unitățile de bază care alcătuiesc proteina.

Aminoacizii sunt substanțele de bază care alcătuiesc proteina necesară pentru hrănirea animalelor. Este un compus organic care conține o grupare amino bazică și o grupare carboxilică acidă. Grupa amino este un a-aminoacid atașat la a-carbon. Majoritatea aminoacizilor care alcătuiesc proteina sunt a-aminoacizii.

Aminoacizii din corpul uman prin intermediul metabolismului pot avea următoarele efecte: ① proteine ​​tisulare sintetice; ② în acid, hormoni, anticorpi, creatină și alte substanțe de amoniac; ③ în carbohidrați și grăsimi; ④ oxidarea dioxidului de carbon și a apei și ureei, generarea energiei

Aminoacizi pentru corpul incolor, punctul de topire mai mare de 200 ℃, mai mare decât punctul de topire mediu al compușilor organici. acid a-aminoacid, dulce, amar, proaspăt 4 gust diferit. Sarea monosodică a acidului glutamic și glicina reprezintă cea mai mare cantitate de condimente aromate. Amino-pasul este în general solubil în apă, soluție acidă și soluție alcalină, insolubil sau ușor solubil în etanol sau eter și alți solvenți organici. Solubilitatea aminoacizilor în apă este foarte diferită. De exemplu, solubilitatea tirozinei este cea mai mică. La 25 ℃, tirozina dizolvă numai 0,045 g în 100 g de apă, dar solubilitatea tirozinei în prosopul de apă fierbinte este mare. Lizina și arginina există adesea sub formă de clorhidrat, deoarece sunt ușor solubili în apă, datorită deliquescenței și greu de produs cristale.

(1) culoare și culoare O varietate de aminoacizi obișnuiți devin cu ușurință cristale incolore, forma de cristal datorită structurii aminoacizilor variază. Cum ar fi acidul L-glutamic pentru cristalul cilindric cu patru coloane, acidul D-glutamic a fost un cristal asemănător diamantului.

(2) cristalizarea aminoacidului punctului de topire al punctului de topire este mare, în general 200 ... 300 ° C, mulți aminoacizi la sau în apropierea punctului de topire se vor descompune în amină și CO2.

(3) solubilitate Majoritatea aminoacizilor pot fi dizolvați în apă. Solubilitatea diferiților aminoacizi în apă este diferită, cum ar fi lizina, arginina, solubilitatea prolinei este mai mare, solubilitatea tirozinei, cisteina, histidina este foarte mică. O varietate de aminoacizi pot fi dizolvați în alcalii puternice și în acid puternic. Dar aminoacizii sunt insolubili sau ușor solubili în etanol.

(4) gustul aminoacizilor și derivaților lor are un anumit gust de gust, cum ar fi acid, dulce, amar și așa mai departe. Gustul speciilor și tipul de aminoacizi, structura tridimensională. Din structura tridimensională, în general, aminoacizii de tip D sunt dulci, dulceața aminoacizilor de tip L mai mari decât cei corespunzători.

(5) Caracteristicile de absorbție UV ale unei varietăți de aminoacizi obișnuiți pe lumina vizibilă nu au capacitate de absorbție. Dar tirozina, triptofanul și fenilalanina în regiunea ultravioletă au un fenomen evident de absorbție a luminii. Și cea mai mare parte a proteinei conține acești trei aminoacizi, în special tirozina. Prin urmare, conținutul de proteine ​​poate fi detectat cantitativ folosind caracteristica de absorbție UV la o lungime de undă de 280 de mii.

Prepararea aminoacizilor

sinteză

Majoritatea aminoacizilor care alcătuiesc proteina sunt sintetizați biochimic prin calea Embden-Meyerhof cu intermediarul acid citric. Excepția este aminoacidul aromatic, histidina, fosta biosinteză cu fosfat de pentoză pentoză intermediară eritro-4-fosfat, care este sintetizat prin ATP cu pirofosfat de riboză de acid fosforic. Microbii și plantele pot sintetiza toți aminoacizii din organism, animalele au o parte din aminoacid nu pot fi sintetizate in vivo (aminoacizi esențiali). Aminoacizii esențiali sunt în general metabolizați de carbohidrați și mai mult de 14 enzime sunt necesare pentru biosinteză, sinteză neesențială de aminoacizi prin reacție în mai multe etape (6 sau mai multe etape), iar sinteza aminoacizilor esențiali necesită mai mult, aproximativ 60 de tipuri de enzime implicate. Aminoacizi biosintetici, pe lângă sinteza proteinelor ca materii prime, dar și pentru alcaloizi, lignină și alte substanțe sintetice. Pe de altă parte, aminoacidul este descompus în corpul viu datorită formării acidului ceto cu schimbare amino sau oxidare sau este descompus prin decarboxilare la o amină