Acasă > Știri > Conţinut

Aminoacid Proprietățile fizice și chimice

Sep 05, 2017

Aminoacizii sunt componentele de bază ale unei clase de compuși organici care conțin grupări amino și carboxil. Într-un sens larg, un compus organic care conține un aminoacid alcalin care conține o grupare carboxilică acidă, dar aminoacidul general, este unitatea de structură care alcătui proteina.

Aminoacizii sunt substanțele de bază care alcătuiesc proteina necesară pentru hrănirea animalelor. Compuși organici care conțin aminoacizi alcalini și grupări carboxilice acide. Grupa amino este alfa-amino pe alfa carbon. Aminoacizii care alcătuiesc proteinele sunt în majoritate alfa-aminoacizi.

Aminoacizii pot juca următoarele roluri în organism prin intermediul metabolismului: A deveni acizi, hormoni, anticorpi, creatină etc. Treceți la carbohidrați și grăsimi; Ea oxidează dioxidul de carbon și apă și uree, producând energie.

Proprietățile fizice și chimice

Aminoacizi ca incolor, mai mult de 200 ℃, punct de topire decât punctul de topire mediu mult mai mare de compuși organici. Alfa-aminoacidul are patru arome diferite de acid, dulce, amar și proaspăt. Glutamatul monosodic și glicina sunt cele mai utilizate arome. Permisul amino este, în general, insolubil în apă, soluție acidă și soluție alcalină, nesolvent sau solubil în solvenți organici, cum ar fi etanol sau eter. Aminoacizii în solubilitatea în apă a diferenței este foarte mare, cum ar fi solubilitatea minimă tirozină, 25 ° C, tirozina dizolvată numai 0,045 g 100 g apă, dar în solubilitatea tirozinei fierbinte prosop este mai mare. Lizina și speramatul sunt adesea prezente sub formă de acid clorhidric, deoarece sunt foarte solubile în apă și sunt greu de cristalizat datorită deliquescenței.

(1) culoarea și culoarea diferitelor aminoacizi obișnuiți sunt ușor de a fi cristale incolore și forma cristalină variază în funcție de structura aminoacizilor. De exemplu, acidul l-monoglutamic este un tetragon, iar acidul monoglutamic D este un fulg în formă de diamant.

(2) cristalizarea aminoacidului cu punct de topire ridicat, punctul de topire este de obicei 200 ~ 200 ° C, o mulțime de aminoacizi în sau aproape de punctul de topire vor fi defalcate în amină și CO2.

(3) majoritatea aminoacizilor de solubilitate sunt solubili în apă. Solubilitatea diferitor aminoacizi în apă este diferită, cum ar fi lizina, arginina și solubilitatea prolinei. Solubilitatea tirozinei, cisteinei și histidinei este foarte mică. Toate tipurile de aminoacizi sunt solubili în baze puternice și acizi puternici. Dar aminoacizii sunt insolubili sau ușor solubili în etanol.

(4) aminoacizii aromatici și derivații lor au un anumit gust, cum ar fi acru, dulce, amar, etc. Aroma speciei este legată de tipul de aminoacid și de structura tridimensională. În general, aminoacidul de tip d are un gust dulce, iar intensitatea sa dulce este mai mare decât L1 aminoacidul corespunzător.

(5) proprietățile de absorbție ultravioletă ale diferiților aminoacizi obișnuiți nu au capacitatea de a absorbi lumina vizibilă. Dar tirozina, triptofanul și fenilalanina au o absorbție evidentă a imaginii în regiunea ultravioletă. Cele mai multe proteine ​​conțin acești trei aminoacizi, în special tirozina. Prin urmare, conținutul de proteine ​​poate fi detectat cantitativ prin absorbția uv caracteristică de 280 mm lungime de undă.

O proprietate optică importantă a aminoacizilor este absorbția luminii. 20 de tipuri de Pr-AA au fost absorbția luminii în zona vizibilă în zona ultravioletă (<220 nm)="" au="" absorbția="" luminoasă="" în="" zona="" ultravioletă="" (aproape="" de="" banda="" ultravioletă)="" (220="" nm="" până="" la="" 300="" nm)="" doar="" trei="" abilități="" de="" absorbție="" a="" luminii="" aa,="" tipurile="" de="" aminoacizi="" sunt="" fenilalanină,="" tirozină="" și="" triptofan,="" deoarece="" aceștia="" r="" conțin="" baze="" care="" conțin="" sisteme="" de="" legături="" duble="" conjugate="" cu="" inel=""> Absorbția maximă de lumină AA acrilică AA la 259 nm, brânză AA la 278 nm, culoare AA la 279 nm, proteinele conțin în general trei tipuri de reziduuri AA, astfel încât absorbția sa maximă la lungimea de undă de aproximativ 280 nm poate fi folosită prin metoda spectrofotometrică convenabil pentru determinarea conținutului de proteină. Baza determinării spectrofotometrice a conținutului de proteine ​​este lemnul lambert-bere. Absorbanța soluției proteice la 280 nm este proporțională cu concentrația acesteia.