Acasă > Știri > Conţinut

Acidul humic Cunoștințe de bază

Sep 11, 2017

1. Acidul humic este un amestec de compuși macromoleculari organici naturali. Pe scară largă în natură, proporția de acid humic din sol este cea mai mare, acidul humic din sol este un amestec fizic-chimic complex heterogen de greutate moleculară este polidispers, amestecul este natural, cu greutate moleculară mare, galben-negru, amorf, coloidal, compoziția polielectrolitică organică aromatică, nu poate utiliza o singură structură chimică care să fie.

În al doilea rând, de unde vine acidul humic?

1, nămolul acid humic născut, în special plantele sub acțiunea microorganismelor în formarea unei clase de amestecuri speciale de compuși organici macromolecule.

2, acidul humic de cărbune este o descompunere microbiană și o transformare a plantelor, dar și după efecte geologice și chimice pe termen lung și formarea unei clase de amestecuri de compuși organici macromoleculari.

În al treilea rând, structura și funcția acidului humic

1, structura

Acidul humic este o clasă de acid slab natural organic, compus din acid fulvivic, acid fulvic negru și acid maro, trei părți.

2, compoziția elementelor

Cărbune acidul humic și materia organică a solului în acidul humic are o structură și o natură similară cu principalele elemente ale carbonului acidului humic, hidrogenului, oxigenului, cantității mici de azot și sulf, în plus față de o varietate de grupe funcționale.

3, rolul acidului humic

Materia organică a solului este, în general, mai presus de acidul humic, acidul humic în acidul corosiv este corpul principal și combinația sa cu ionii metalici, acidul humic fiind partea cea mai activă și cea mai eficientă din materia organică.

(1) efectul direct al acidului humic

Promovarea creșterii plantelor și creșterea randamentului culturilor.

(2) efect indirect

Rolul fizic

A. Îmbunătățirea structurii solului. B. Prevenirea fisurării și eroziunii solului. C. creșterea capacității de menținere a apei din sol, îmbunătățirea rezistenței la frig. D. face culoarea solului mai întunecată, conduce la absorbția energiei solare. ② efect chimic. A. Reglați pH-ul solului. B. Îmbunătățirea și optimizarea absorbției plantelor de nutrienți și apă. C. creșterea capacității tamponului de sol. D. În condiții alcaline, este un agent natural de chelare (chelat cu ioni metalici, favorizează absorbția plantelor). E. Bogat în materie organică și minerale necesare creșterii plantelor. F. Îmbunătățirea solubilității îngrășămintelor organice și reducerea pierderii de îngrășăminte. G. Elementul nutritiv este transformat într-o stare ușor absorbită de plante. H. poate consolida absorbția azotului din plante, poate reduce imobilizarea fosforului, poate penetra solul în azot, fosfor și potasiu și în alte elemente, în cutia de protecție stocată în sol și poate accelera procesul de nutrienți în corpul plantei, aplicarea îngrășămintelor anorganice Prin urmare, acidul humic este o "rezervă" pentru elementele nutritive ale plantelor și substanțele fiziologic active.

③ efecte biologice

A. stimularea creșterii și reproducerii microbilor utili în sol. B. pentru a îmbunătăți rezistența naturală la boala plantelor, rezistența la dăunători.

În al patrulea rând, speciile de acid humic utilizate frecvent și caracteristicile

În prezent, acidul humic utilizat în mod obișnuit ca îngrășământ este împărțit în acid lignit, acidul humic, turbiditate, turba (acidul humic de pășune).

1, acidul lignit humic este a doua etapă a procesului de producere a cărbunelui (diagnogen), până la faza cărbunelui amar nu are acid humic, acid humic de lignit în conținutul general de 1-85%, aspect maro maro maro, negru, conform la adâncime pot fi împărțite în

(1) lignit de sol: gradul de cocsificare este puțin adânc, cu conținut redus de carbon, conținutul de acid humic este mai mare, în general mai mult de 40%.

(2) cărbune brun luminos: un grad mai mare de cărbune, conținutul de carbon este mai mare, conținutul de acid humic este scăzut, în general 1-10%.

(3) lignit dens: între (1) și (2) între conținutul de acid humic general de până la aproximativ 30%.

2, acidul umed de cărbune umectat care afectează cărbunele, cunoscut sub numele de Johnson. În general, aproape de sau expuse la suprafața lignitului, cărbune bituminos, antracit, prin aer, soare, ploaie și zăpadă, nisip, înghețate și alte infiltrații ale intemperiilor și formarea produsului. Acidul humic produs prin acest proces este in atmosfera de carbune acidul humic, numit si acidul natural humic regenerat, continutul de acid humic in carbune invechit fluctueaza foarte mult, variind de la 5-80%.

3, turbă (turbă, turbă, etc.) acid humic

Turba este etapa inițială a formării cărbunelui, cunoscută și sub denumirea de turbă, conținut de acid turbat humic în 20-40%. Turba în materie organică, nu este descompusă de deșeurile de plante și de compoziția de acid humic, conținutul de acid humic din turba humic de 20-40%.

În al cincilea rând, perspectivele de dezvoltare a îngrășămintelor cu acid humic

1, întregul proces de alimentare verde, sistemul de control al calității tehnologiei, întregul a ajuns la UE, Statele Unite, Japonia și alte țări dezvoltate, standardele de calitate și siguranță a alimentelor, a fost în standardele internaționale, dar cum să producă verde și în condiții de siguranță alimentația, problema fundamentală constă în modul de depășire și de prevenire a problemei poluării solului. Din perspectiva fertilizării, trebuie să aderăm la combinația de îngrășăminte organice și anorganice, utilizarea îngrășământului cu acid humic este singura soluție, acidul humic și îngrășământ pot fi combinate pentru a obține 1 +1> 2 efect integrat.

2, un număr mare de studii au arătat că acidul humic este un prieten de îngrășăminte anorganice, îngrășământul azotat este agentul cu eliberare lentă și stabilizator, sinergistul pentru îngrășăminte fosfatice, agentul de protecție împotriva potasiului, este următorul element al regulatorului și al agentului de chelare, un efect sinergic semnificativ asupra îngrășămintelor, este îngrășămintele lumii din Everest.

3, viitoarea direcție de dezvoltare a îngrășămintelor cu acid humic este: grăsime inteligentă, profesională, compozită, pe termen lung, granular și regional.

Se poate observa că dezvoltarea și aplicarea îngrășămintelor pe bază de acid humic are perspective largi. Numai îngrășămintele cu acid humic pot fi utilizate pentru a realiza ecologizarea îngrășămintelor agricole pentru a promova și promova producerea și dezvoltarea de produse agricole verzi.

În primul rând, utilizarea excesivă a îngrășămintelor anorganice și a pesticidelor măsuri de deteriorare și îmbunătățire, decenii de consum de îngrășăminte din China a crescut de 10 ori, dar producția de alimente a crescut de numai 1 ori, indicând faptul că îngrășământul a fost semnificativ utilizare excesivă, în cazul în care utilizarea curentă a pesticidelor chimice , 50 de ani mai târziu, China va avea o treime din terenul arabil într-un pământ steril, potrivit experților estimează că lumea, în conformitate cu rata actuală de poluare, să nu ia 30 de ani, Pământul este dificil de a găsi un sol curat.

1, pentru a promova tehnologii avansate și practice, utilizarea rațională a pesticidelor, îngrășăminte.

2, să efectueze pesticide biologice, să promoveze prevenirea și tratarea bolilor naturale ale inamicilor, tehnologia dăunătorilor.

3, pentru a încuraja fermierii să utilizeze gunoi de grajd

4, dezvoltarea de alimente verzi, alimente ecologice.

5, pentru a ghida utilizarea pesticidelor pentru a reduce utilizarea standardelor de pesticide, și pentru a reduce treptat cantitatea de îngrășăminte chimice, pesticide. Aceasta este o sarcină importantă și urgentă de a recomanda revoluția științei agricole și a tehnologiei. Este necesar să se planifice și să se desfășoare cât mai curând posibil, să se consolideze orientările și să se acorde o atenție deosebită implementării.

Instrucțiunile de plumb explică pe deplin îngrășămintele organice pentru a fi mai mult, controla strict cantitatea de îngrășământ aplicat, este imperativ sarcina urgentă.

În al doilea rând, efectul specific al îngrășământului cu acid humic

Acidul humic este un fel de îngrășământ organic cu cel mai mare conținut de materie organică și cel mai bun efect. Este agentul de îmbunătățire a solului și agentul cu eliberare lentă a îngrășămintelor chimice. Combinația de acid humic și îngrășământ chimic poate realiza 1 + 1> 2 din efectul integrat, care este orice îngrășământ nu poate avea efectul specific.

În al treilea rând, o serie de măsuri cuprinzătoare pentru promovarea producției agricole

Cu privire la rolul tehnologiei de producție agricolă, nu poate fi o singură evaluare, trebuie să fie un tratament cuprinzător, efectul actual este semnificativ îmbunătățit în termeni de semințe nu este singura condiție pentru producție, formula de testare a solului este doar îngrășământ, baza de fertilizare, soiuri fine, eliberarea lentă a unui îngrășământ, eficiența ridicată și toxicitatea scăzută a pesticidelor, mașini agricole multifuncționale, conservarea solului, îngrășăminte și conservarea apei de conservare și alte tehnologii avansate de integrare tehnologică agricolă pentru a forma agricultorii "va folosi", " venituri "și" tehnologie nebun "Poate atinge cu adevărat 1 + 1> 2 efecte specifice, orice tehnologie unică, nu este niciodată posibil să se obțină un astfel de efect integrat.

În cazul selecției de îngrășăminte, aplicarea actuală a îngrășămintelor cu acid humic multifuncțional este opțiunea cea mai accesibilă și mai eficientă.

În al patrulea rând, rolul cuprinzător de acid humic într-o varietate de funcții

1, acidul humic este o funcție de stocare a apei din material coloidal organic

Capacitatea de schimb de cationi ai acidului huminic, un tampon puternic de adsorbție și capacitatea de chelare pot îmbunătăți utilizarea nutrienților în sol, acidul tampon și pericolele alcaline și așa mai departe.

Acidul humic este coloid macromolecular organic, are o absorbție puternică a apei, funcția de stocare a apei, absorbția de apă a particulelor de argilă este, în general, de 50% -60%, în timp ce rata de absorbție a apei cu acid humic este de până la 500% -600% de îngrășăminte cu acid humic este benefic în îmbunătățirea umidității solului.

2, acidul humic poate îmbunătăți structura solului

Solurile organice sunt complexe organo-anorganice, coloidul mineral anorganic, în general, în conținutul de sol de până la 95% peste îngrășământul bazei solului are un anumit impact și nu poate fi modificat prin măsuri artificiale, coloizi organici, substanțe humice, % din complexul organo-anorganic, dar el are același rol important ca și coloidul mineral și poate lua măsuri artificiale pentru a controla, aplicarea îngrășămintelor organice, utilizarea amelioratorului de sol humic și solul îmbunătățit, creșterea solului Conținutul a acidului humic în sol, aplicarea acidului humic ca formarea structurii agregate a solului adezivului, îmbunătățirea gradului compusului anorganic - anorganic al solului, creșterea agregatelor solului de dimensiuni mari pe sol, astfel încât structura solului să fie îmbunătățită , Aplicarea îngrășămintelor cu acid humic, poate îmbunătăți în mod eficient structura fizică a diferitelor soluri, prin urmare, se spune că acidul humic este un balsam de calitate superioară a solului.

3, îngrășăminte lichide pe bază de acid humic prin pulverizare foliar, pot reduce conductanța stomatală, pot reduce transpirația și pierderea apei. Conform procesului experimental de pulverizare a grâului, acidul fulvic, conductanța stomatală a grâului a scăzut cu 33,7% comparativ cu controlul. , Pulverizarea grăsimilor acidul fulvic, nu numai că reduce conductanța stomatală a frunzelor, ci și reduce deschiderea stomatelor de grâu și a închiderii stomatale, dar și grâu pentru a furniza substanțe nutritive.

4, acidul humic poate stimula creșterea de rădăcini de recoltă, spori capacitatea de rădăcini de absorbție a apei.

Acidul humic conține o varietate de activitate chimică și activitatea biologică a grupului funcțional, rolul de stimulare a creșterii și dezvoltării culturilor poate face germinarea timpurie a semințelor, apariția timpurie, înflorirea timpurie, fructul timpuriu, dar și creșterea lungimii rădăcinii, rădăcină și rădăcină vitalitate, și de a spori capacitatea de rădăcini de recoltă pentru a absorbi nutrienți și umiditate.

5, acidul humic poate spori funcția de reglare fiziologică a plantei, îmbunătățind rezistența la recoltare la rece.

Aplicarea îngrășămintelor cu acid humic poate spori activitatea enzimelor în sol și corpul plantelor, reglează metabolismul fiziologic al culturilor și îmbunătățește adaptabilitatea culturilor la condițiile de mediu nefavorabile.

În concluzie, îngrășămintele cu acid humic și acidul humic pot îmbunătăți structura solului, pot îmbunătăți proprietățile fizice și chimice ale solului, pot spori retenția apei din sol, pot îmbunătăți creșterea și dezvoltarea culturilor, pot îmbunătăți capacitatea de absorbție a apei, pot reduce transpirația apelor din frunze și capacitatea culturilor de a rezista mediilor proaste și de a îmbunătăți utilizarea apei și a nutrienților.

Șase performanțe:

Eficiența pe termen lung a îngrășămintelor organice, efectul rapid al îngrășămintelor anorganice, potența bio-îngrășământului, diversitatea îngrășămintelor minerale, versatilitatea îngrășământului compozit și confortul fertilizării.

Zece funcții:

Activarea solului, îngrășămintelor și umidității solului, ridicarea plăcii, rezistență ridicată la replantare, rezistență puternică la stimularea dezvoltării creșterii accelerate, reducerea calității, dezvoltarea rădăcinilor, verde.

Patru puncte de vânzare importante:

Cel mai mare conținut, cea mai puternică activitate, cel mai mare preț, cel mai bun serviciu.

Ce este îngrășământul organic cu acid humic?

Folosirea lignitului, a șisturilor bituminoase și a altor materii prime, folosind diferite metode de producție, cu un număr mare de creștere și dezvoltare a acidului humic și a culturilor cerute de oxigen, fosfor, potasiu și unele oligoelemente din produs, denumite îngrășământ organic cu acid humic

Care este diferența dintre acidul humic și dejecțiile organice?

Gunoiul de grajd prin maturitatea completă poate fi aplicat pe sol și nevoia de conversie îndelungată și, în cele din urmă, într-o cultură de acid humic care să absoarbă și îngrășământ organic cu acid humic la cultură direct pentru a furniza substanțele nutritive necesare, deci este mai mult decât gunoi de grajd Mai ușor de absorbit, utilizarea de mare, rapid.

Funcție de acid humic cu activitate înaltă

Acid humic cu activitate ridicată, combinație organică de microorganisme și acid humic de înaltă calitate, activitatea produsului este mare, efectul este evident. Functie principala:

În primul rând, îmbunătățirea structurii solului, promovarea formării agregatelor, coordonarea apei din sol, a îngrășămintelor, a gazelor, a condițiilor de căldură, atât a ventilației, cât și a apei, nu a crustei.

În al doilea rând, consolidarea fertilității solului și a capacității de îngrășământ, pentru a menține capacitatea de îngrășământ, reducerea pierderii efective de nutrienți, îngrășământ pentru o lungă perioadă de timp, astfel încât o varietate de îngrășăminte chimice rapide de la "furtună, feroce, scurte" devine "

În al treilea rând, pentru a îmbunătăți aciditatea solului, reduceți efectele secundare ale factorilor toxici.

În al patrulea rând, activitățile de viață microbiană pentru a furniza substanțele nutritive necesare pentru a promova reproducerea și activitățile microbiene și pentru a spori activitatea microorganismelor.

5, îmbunătățirea eficienței îngrășămintelor, a acidului humic și a azotului, randamentul în îngrășăminte azotate poate fi mărit cu aproximativ 10%, utilizarea fosforului poate fi mai mult decât dublată.

6, poate fi germinarea timpurie și de a îmbunătăți rata de germinare a semințelor și rata de apariție, cu o anumită concentrație de acid humic de înmuiere, pot fi încolțite cu 1-3 zile mai devreme, rata de emergență a crescut cu 10% -25%.

Șapte, pentru a promova înrădăcinarea și pentru a îmbunătăți abilitatea de absorbție a rădăcinilor de apă, cu radacina rădăcină de rădăcină cu drojdie de acid humic, rădăcini recolte rapid, numărul de rădăcini, creșterea greutății rădăcinii și spori rădăcina capacității de absorbție a nutrienților.

Opt, poate spori dezvoltarea organelor de reproducere, înflorirea timpurie, pentru a îmbunătăți rata de polenizare, crește greutatea cerealelor, greutatea fructelor.

9, pentru a spori rezistența culturilor, utilizarea de culturi de acid humic rezistență la frig și secetă, rezistența la boală semnificativ îmbunătățită.

10, pentru a stimula creșterea și dezvoltarea culturilor, utilizarea acidului humic poate spori activitatea unei varietăți de enzime, poate îmbunătăți abilitatea culturilor de a absorbi apa și substanțele nutritive, spori metabolismul culturilor, accelerează creșterea și dezvoltarea, maturitatea timpurie, îmbunătățesc calitatea.