Acasă > Știri > Conţinut

Funcția și funcția acidului humic

Oct 26, 2017

Acidul humic este un amestec de compuși macromoleculari organici naturali. Pe scară largă în natură, proporția de acid humic din sol este cea mai mare, acidul humic din sol este un amestec fizic-chimic complex heterogen de greutate moleculară este polidispers, amestecul este natural, cu greutate moleculară mare, galben-negru, amorf, coloidal, compoziția polielectrolitică organică aromatică, nu poate utiliza o singură structură chimică care să fie.

De unde vine acidul humic?

1, nămolul acid humic născut, în special plantele sub acțiunea microorganismelor în formarea unei clase de amestecuri speciale de compuși organici macromolecule.

2, acidul humic de cărbune este o descompunere microbiană și o transformare a plantelor, dar și după efecte geologice și chimice pe termen lung și formarea unei clase de amestecuri de compuși organici macromoleculari.

Funcția și funcția structurii acidului humic

1, structura

Acidul humic este o clasă de acid slab natural organic, compus din acid fulvivic, acid fulvic negru și acid maro, cu trei părți.

2, compoziția elementelor

Cărbune acidul humic și materia organică a solului în acidul humic are o structură și o natură similară cu principalele elemente ale carbonului acidului humic, hidrogenului, oxigenului, cantității mici de azot și sulf, în plus față de o varietate de grupe funcționale.

3, rolul acidului humic

Materia organică a solului este, în general, mai presus de acidul humic, acidul humic în acidul corosiv este corpul principal și combinația sa cu ionii metalici, acidul humic fiind partea cea mai activă și cea mai eficientă din materia organică.

(1) efectul direct al acidului humic

Promovarea creșterii plantelor și creșterea randamentului culturilor.

(2) efect indirect

Rolul fizic

A. Îmbunătățirea structurii solului. B. Prevenirea fisurării și eroziunii solului. C. creșterea capacității de menținere a apei din sol, îmbunătățirea rezistenței la frig. D. face culoarea solului mai întunecată, conduce la absorbția energiei solare.

② efect chimic. A. Reglați pH-ul solului. B. Îmbunătățirea și optimizarea absorbției plantelor de nutrienți și apă. C. creșterea capacității tamponului de sol. D. În condiții alcaline, este un agent natural de chelare (chelat cu ioni metalici, favorizează absorbția plantelor). E. Bogat în materie organică și minerale necesare creșterii plantelor. F. Îmbunătățirea solubilității îngrășămintelor organice și reducerea pierderii de îngrășăminte. G. Elementul nutritiv este transformat într-o stare ușor absorbită de plante. H. poate consolida absorbția azotului din plante, poate reduce imobilizarea fosforului, poate penetra solul în azot, fosfor și potasiu și în alte elemente, în cutia de protecție stocată în sol și poate accelera procesul de nutrienți în corpul plantei, aplicarea îngrășămintelor anorganice Prin urmare, acidul humic este o "rezervă" pentru elementele nutritive ale plantelor și substanțele fiziologic active.

③ efecte biologice

A. stimularea creșterii și reproducerii microbilor utili în sol. B. pentru a îmbunătăți rezistența naturală la boala plantelor, rezistența la dăunători.

În al patrulea rând, speciile de acid humic utilizate frecvent și caracteristicile

În prezent, acidul humic utilizat în mod obișnuit ca îngrășământ este împărțit în acid lignit humic, acid cărbunelui încălzit, acid turbat (turbă acid humic).

1, acidul lignit humic este a doua etapă a procesului de producere a cărbunelui (diagnogen), până la faza cărbunelui amar nu are acid humic, acid humic de lignit în conținutul general de 1-85%, aspect maro maro maro, negru, conform la adâncime pot fi împărțite în

(1) lignit de sol: gradul de cocsificare este superficial, conținut scăzut de carbon, conținut de acid humic este mai mare, în general mai mult de 40%.

(2) cărbune brun luminos: un grad mai mare de cărbune, conținutul de carbon este mai mare, conținutul de acid humic este scăzut, în general 1-10%.

(3) lignit dens: între (1) și (2) între conținutul de acid humic general de până la aproximativ 30%.

2, acidul umed de cărbune umectat care afectează cărbunele, cunoscut sub numele de Johnson. În general, aproape de sau expuse la suprafața lignitului, cărbune bituminos, antracit, prin aer, soare, ploaie și zăpadă, nisip, înghețate și alte infiltrații ale intemperiilor și formarea produsului. Acidul humic produs prin acest proces este in atmosfera de carbune acidul humic, numit si acidul natural humic regenerat, continutul de acid humic in carbune invechit fluctueaza foarte mult, variind de la 5-80%.

3, turbă (turbă, turbă, etc.) acid humic

Turba este etapa inițială a formării cărbunelui, cunoscută și sub denumirea de turbă, conținut de acid turbat humic în 20-40%. Turba în materie organică, nu este descompusă de deșeurile de plante și compoziția de acid humic, conținutul de acid humic din turba humic de 20-40%.