Acasă > Știri > Conţinut

Funcția de structură a acidului humic

Aug 17, 2017

Unul, ceea ce se numește acid humic

Acidul humic este un amestec de compuși macromoleculari organici naturali. Pe scară largă în natură, proporția acidului humic din sol este cea mai mare, solul humic din sol este fizicochimic, greutatea moleculară complexă eterogenă este polidispersată, amestecul este făcut din greutate moleculară mare, galben-negru, amorf, coloidal, gras și compoziția polielectrolitică organică aromatică, nu pot folosi o singură structură chimică care să fie.

În al doilea rând, de unde vine acidul humic?

1, nămolul acid humic născut, în special plante sub acțiunea microorganismelor în formarea unei clase de amestecuri speciale de compuși organici macromoleculari.

2, acidul humic de cărbune este o descompunere microbiană și o transformare a plantelor, dar și după efecte geologice și chimice pe termen lung și formarea unei clase de amestecuri de compuși organici macromoleculari.

În al treilea rând, structura și funcția acidului humic

1, structura

Acidul humic este un fel de acid slab organic organic, compus din acid fulvic, acid fenic negru și acid maro, trei părți.

2, compoziția elementelor

Cărbune acidul humic și materia organică a solului în acidul humic are o structură și o natură similară cu principalele elemente ale carbonului acidului humic, hidrogenului, oxigenului, cantității mici de azot și sulf, în plus față de o varietate de grupe funcționale.

3, rolul acidului humic

Cea mai mare parte a materiei organice din sol este acidul humic, acidul humic în acidul corosiv este corpul principal și combinația sa cu ionii metalici, acidul humic este cea mai activă și cea mai eficientă parte a materiei organice.

(1) efectul direct al acidului humic

Promovarea creșterii plantelor și creșterea randamentului culturilor.

(2) efect indirect

Rolul fizic

A. Îmbunătățirea structurii solului. B. Prevenirea fisurării și eroziunii solului. C. creșterea capacității de menținere a apei din sol, îmbunătățirea rezistenței la frig. D. face culoarea solului mai întunecată, conduce la absorbția energiei solare. ② efect chimic. A. Reglați pH-ul solului. B. Îmbunătățirea și optimizarea absorbției plantelor de nutrienți și apă. C. creșterea capacității tamponului de sol. D. În condiții alcaline, este un agent natural de chelare (chelat cu ioni metalici, favorizează absorbția plantelor). E. Bogat în materie organică și minerale necesare creșterii plantelor. F. Îmbunătățirea solubilității îngrășămintelor organice și reducerea pierderii de îngrășăminte. G. Elementul nutritiv este transformat într-o stare ușor absorbită de plante. H. poate consolida absorbția azotului din plante, poate reduce fixarea fosforului, poate penetra azotul și fosforul din sol și alte elemente, cutia de protecție stocată în sol și poate accelera procesul de nutrienți în corpul plantei, îmbunătățește aplicarea îngrășămintelor anorganice Prin urmare, acidul humic este o "rezervă" pentru elementele nutritive vegetale și substanțele fiziologic active.

③ efecte biologice

A. Stimularea creșterii și reproducerii microorganismelor benefice din sol. B. pentru a îmbunătăți rezistența naturală la boala plantelor, rezistența la dăunători.

În al patrulea rând, speciile de acid humic utilizate frecvent și caracteristicile

În prezent, acidul humic utilizat în mod obișnuit ca îngrășământ este împărțit în acid lignit, acidul humic, turbiditate, turba (acidul humic de pășune).

1, acidul lignit humic este a doua etapă a procesului de producere a cărbunelui (diagenesis), până la faza cărbune amară nu are acid humic, acidul humic de lignit în conținutul general de 1-85%, aspectul brun de cărbune brun, negru, conform la adâncime pot fi împărțite în

(1) lignit de sol: gradul de cocsificare este puțin adânc, cu conținut redus de carbon, conținutul de acid humic este mai mare, în general mai mult de 40%.

(2) cărbune brun luminos: un grad mai mare de cărbune, conținutul de carbon este mai mare, conținutul de acid humic este scăzut, în general 1-10%.

(3) lignit dens: între (1) și (2) între conținutul de acid humic general de până la aproximativ 30%.

2, acidul umed de cărbune umectat care afectează cărbunele, cunoscut sub numele de Johnson. În general, aproape de suprafața lignitului, cărbunelui bituminos, antracitului, aerului, soarelui, ploii și zăpezii, nisipului, înghețului și altei ingerări prin infiltrare și formării produsului. Acidul humic produs prin acest proces a devenit acid humic acid humic, de asemenea cunoscut sub numele de acid humic regenerat natural, conținutul de acid humic în cărbune învechit fluctuează foarte mult, variind de la 5-80%.

3, turbă (turbă, turbă, etc.) acid humic

Turba este etapa inițială a formării cărbunelui, cunoscută și sub denumirea de turbă, conținut de acid turbat humic în 20-40%. Turba în materie organică, nu este descompusă de deșeurile de plante și de compoziția de acid humic, conținutul de acid humic din turba humic de 20-40%.

În al cincilea rând, perspectivele de dezvoltare a îngrășămintelor cu acid humic

1, întregul proces de alimentare verde, sistemul de control al calității tehnologiei, întregul a ajuns la UE, Statele Unite, Japonia și alte țări dezvoltate, standardele de calitate și siguranță alimentară, a fost în standardele internaționale, dar cum să producă siguranță alimentară verde , problema fundamentală constă în modul de depășire și de prevenire a problemei poluării solului Din perspectiva fertilizării, trebuie să aderăm la combinația de îngrășăminte organice și anorganice, utilizarea fertilizanților cu acid humic este singura alegere, acidul humic și îngrășământul pot fi combinate pentru a obține un efect integrat de 1 +1> 2.