Acasă > Știri > Conţinut

Acidul humic Natura

Oct 11, 2017

Acidul humic este un amestec de compuși macromoleculați amorfe care conțin nuclee de benzen, grupări carboxilice ale acidului humic și grupuri fenolice, care sunt acumulate printr-o serie de procese de descompunere și transformare microbiană și geochimie. Poate fi extras din turbă, lignit, cărbune învechit sau puțin sol. Acidul humic este un material coloidal negru sau maro, este un grup mare de compuși organici policiclici condensați, acidul humic astfel de substanțe pentru a spori fertilitatea solului și a îmbunătăți structura solului are un efect bun.

Dacă solul este doar nisip mic și apă, atunci nisipul este ușor de dezintegrat. Acidul humic este adezivul care nu dezintegrează nisipul. Dacă se injectează apă în nisip, Acidul Humic crește temperatura, apa se evaporă rapid; sau apa se va scurge rapid. Cu toate acestea, dacă acidul humic este adăugat la nisip și apă, evaporarea apei este redusă pe de o parte și, pe de altă parte, reduce pierderea de umiditate, în special moleculele de apă care sunt profund compatibile cu acidul humic. Dacă aceeași cantitate de amestec de nisip și acid humic, amestecul nu poate absorbi mai multă apă și apa nu este ușor de pierdut. Acidul humic poate face ca solul să formeze o anumită forță de susținere, acidul humic să crească creșterea plantelor. Deci, acidul humic este agentul de reținere a apei din sol.

Acidul humic are o capacitate puternică de chelare pentru a chela aproape toate substanțele nutritive necesare creșterii plantelor. De exemplu, în sol există mulți ioni de carbonat. Ionii de calciu necesari pentru cresterea plantelor sunt atrasi cu usurinta de ionii de carbonat Formarea carbonatului de calciu, dar daca exista o situatie de acid humic nu este acelasi, acidul humic va fi puternic blocat de ioni de calciu pentru a preveni aceasta si ionii de carbonat in contact, ionii nu vor fi fixați, ionii de calciu fără acid humic vor fi absorbția plantelor, vor crește cantitatea de calciu necesară creșterii plantelor. În mod similar, există alți nutrienți, cum ar fi magneziu, zinc.

În ultimii ani, utilizarea excesivă a îngrășămintelor agricole, solul nu este acidificarea este salinizarea. Acid să se bazeze pe alcalii pentru a neutraliza, alcaline să se bazeze pe acid la condiționare. În experimentele chimice, există o clasă de substanțe numite "tampon pH", tampon atât natura acidului, acidul humic, cât și natura bazei. Atunci când acidul adăugat la tampon, tamponul pentru a-și juca propriile alcaline și impactul acidului, astfel încât gradul de acidificare devine foarte lent. Acidul humic este un astfel de tampon. De fapt, substanțele cu acid humic din solul acid au o performanță bună, cheia fiind că poate chela ionii toxici de aluminiu. Datele experimentale arată că conținutul de aluminiu în soluri alcaline în exces, acidul humic poate fi învelit în ioni de aluminiu, astfel încât contactul cu aluminiul și plantele, acidul humic din același motiv există metale grele cum ar fi plumbul și cadmiul, acidul humic, Deveniți un antidot de sol.