Acasă > Știri > Conţinut

Impactul schimbărilor climatice asupra agriculturii Chinei

Nov 07, 2018


"Schimbările climatice sunt o tendință inevitabilă, iar impactul lor asupra agriculturii Chinei va continua să se dovedească. Trebuie să căutăm avantaje și să evităm dezavantaje, astfel încât producția agricolă să se poată adapta treptat la contextul schimbărilor climatice!" . Conform analizei expertului de la Zhou Bing, impactul schimbărilor climatice asupra agriculturii coexistă atât cu avantaje, cât și cu dezavantaje, dar efectele adverse sunt mai importante decât cele favorabile.


image


Influența asupra industriei de plantare


1. Creșterea concentrației de dioxid de carbon și încălzirea climei conduc la fotosinteza culturilor, la extinderea perioadei de creștere și la creșterea potențialului de producție vegetală.

2. Pe măsură ce temperatura crește și limita de plantare se îndreaptă spre nord, zona de plantare adecvată va fi extinsă.

3. Clima încălzirii și reducerea rănirii culturilor vor aduce condiții favorabile pentru producția agricolă.

4. Pe de altă parte, odată cu creșterea temperaturii, perioada de creștere a culturilor va fi redusă, iar rata de creștere va fi redusă;

5. Creșterea temperaturii va spori bolile agricole și insectele dăunătoare, va accelera descompunerea materiei organice din sol, va scurta ciclul de eliberare a îngrășămintelor și va crește costul de irigare, crescând astfel costul producției agricole;

6. Creșterea concentrației de dioxid de carbon, creșterea cantității de carbon absorbită de culturi și reducerea absorbției azotului, scăderea conținutului de proteine și, astfel, scăderea calității produselor agricole.

7. Odată cu creșterea continuă a concentrației de dioxid de carbon în viitor, rata de creștere a culturilor este accelerată, iar perioada de creștere este redusă.


Sfat


1. În ajustarea sistemului de plantare și a structurii, este necesar să se utilizeze pe deplin resursele climatice, să se creeze noi soiuri cu rezistență puternică și soiuri de culturi și tipuri ecologice adecvate pentru diferite tipuri de climă și să se sporească capacitatea culturilor de a rezista dezastrelor naturale ;

2. Îmbunătățirea măsurilor tehnice agricole pentru îmbunătățirea capacității de prevenire și reducere a dezastrelor;

3. Îmbunătățirea climatului agricol și a mediului ecologic și promovarea agriculturii ecologice;

4. Consolidarea previziunilor și prevenirea condițiilor climatice dezastruoase ale agriculturii.www.agronaturetech.com

e - mail: info@agronaturetech.com