Acasă > Știri > Conţinut

Lichiditate lichidă

Sep 20, 2017

Lichidul este una dintre cele trei forme fizice majore. Nu are o formă precisă și este adesea afectată de container. Dar volumul său este constant sub presiune și temperatură invariante. În plus, presiunea exercitată de lichid pe partea containerului este diferită de cea a altor stări. Această presiune este trimisă în toate direcțiile, fără a scădea și a crește cu adâncimea (cu cât apa este mai adâncă, cu atât presiunea apei este mai mare);

Relația cu temperatura de presiune

Volumul lichidului este constant sub presiune și temperatură invariante. În plus, lichidul exercită presiune pe părțile laterale ale containerului, precum și pe alte stări fizice. Această presiune este trimisă în toate direcțiile, fără a scădea și a crește cu adâncimea (cu cât apa este mai adâncă, cu atât presiunea apei este mai mare).

O creștere a temperaturii sau o presiune redusă poate, în general, să vaporizeze lichidul și să devină un gaz, cum ar fi încălzirea apei cu vaporii de apă. Presiunea sau răcirea pot, în general, să solidifice un lichid și să devină solid, cum ar fi reducerea apei la gheață. Cu toate acestea, numai presiunea nu lichefiază toate gazele, cum ar fi oxigenul, hidrogenul și heliul.

Lichidul și presiunea aerului

Când presiunea este P când presiunea este P:

P = rho GH

Rho este densitatea lichidului.

G = gravitație

H = punctul central până la suprafața lichidului

Lichidul este lichid și este în orice formă este în acea formă. Când van der Waals a moleculelor lichide sunt rupte, obiectul este transformat într-o stare gazoasă; Atunci când căldura dintre moleculele lichidului este redusă, legăturile chimice dintre molecule se pot forma și legăturile chimice devin solide atunci când moleculele domină.

1. Starea lichidă a materiei. O formă de material care poate curge, deforma și comprima ușor.

2. Când este lichid, forța principală dintre molecule este forța van der Waals.

Forțele Van der Waals sunt cauzate de dipolii de polaritate intermoleculară. Deci, spre deosebire de legăturile care au un unghi fix, forța van der Waals are doar o direcție generală. De aceea fluxurile de lichide și solidele nu pot.

Caracteristicile lichide și solide, lichide și izotropice (proprietăți fizice pe direcții diferite), adică obiectele de la solid la lichid, datorită creșterii temperaturii, fac mișcarea atomică sau moleculară și nu mai pot menține poziția fixă ​​inițială, astfel încât fluxul este generat. Dar, în acest moment, atracția dintre molecule sau atomi este mai mare, astfel încât acestea să nu se disperseze, astfel că lichidul are încă un anumit volum.

De fapt, multe regiuni mici din interiorul lichidului au în continuare structura unui cristal similar - "regiunea cristalografică". Lichiditatea este "zona de clasă" care poate fi mutată una de alta în alta. Facem o metaforă, pe asfaltul "trafic", fiecare mașină are o poziție fixă ​​fiind omul care se află într-o "zonă", iar mișcarea relativă dintre mașină și mașină creează fluxul întregii echipe.

Lichidul este diferit de gaz, are un anumit volum. Lichidul este diferit de starea solidă. Este lichid și, prin urmare, nu are o formă fixă. Pe lângă cristalul lichid, solidele lichide și amorfe sunt izotropice, care sunt principalele caracteristici macroscopice ale lichidului.