Acasă > Știri > Conţinut

Anul Nou Micul

Feb 08, 2018

Anul Nou Mic (chinezesc: Xiaonian), de obicei cu o saptamana inainte de Anul Nou lunar, este cunoscut si ca Festivalul Bucatarului Dumnezeu, zeitatea care supravegheaza caracterul moral al fiecarei gospodarii.

Aici sunt șase lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți despre Anul Nou Mic, un alt semn al începutului primăverii. 小年夜.jpg

1. Oferiți sacrificii bucătarului Dumnezeu

Într-una dintre cele mai distinctive tradiții ale Anului Nou Mic, este arderea unei imagini de hârtie a Dumnezeului bucătăriei, care expediază spiritul zeului la Cer, pentru a raporta comportamentul familiei în ultimul an. Bucătarul Dumnezeu este apoi primit de la domiciliu prin lipirea unei imagini noi de hârtie lângă el. Din acest punct de vedere, bucătarul Dumnezeu va supraveghea și proteja gospodăria pentru încă un an.


Majoritatea ofertelor sunt dulciuri de diferite soiuri. Se crede că acest lucru va sigila gura din bucătăria lui Dumnezeu și îl va încuraja să spună numai lucruri bune despre familie atunci când se urcă la cer pentru a-și face raportul.


2. Curățarea casei

Între Festivalul de la Laba, în a opta zi a ultimei luni lunare și Micul An Nou, în cea de-a douăzeci și treia zi, familiile din întreaga China efectuează o curățare temeinică a casei, cufundându-i pe cei vechi în pregătirea pentru Anul Nou.


Potrivit credințelor populare chinezești, în ultima lună a anului fantomele și zeitățile trebuie să aleagă fie să se întoarcă în Cer sau să rămână pe Pământ. Se crede că, pentru a se asigura plecarea în timp util a fantomelor și zeităților, oamenii trebuie să-i curățească atât pe oamenii lor, cât și pe locuințele lor, până la ultimul sertar și dulap.


3. Mancati bomboane Guandong

Bomboanele din Guandong, un tratament lipicioasă din mei lipicios și grâu încolțit, este o gustare tradițională pe care poporul chinez o mănâncă la Festivalul Bucătarului Dumnezeu.

4. Lipiți bucăți de hârtie în ferestre

În Anul Nou Mic, cuptoare vechi și bucăți de hârtie de la Festivalul de primăvară anterioară sunt scoase, iar noi decoruri de ferestre, postere de Anul Nou și decoruri de bun augur sunt lipite.

5. Baie și păr tăiat


După cum se spune în vechea chineză, fie că sunt bogați, fie că sunt săraci, oamenii au adesea o tunsoare înainte de Festivalul de primăvară. Activitatea de luare a băii și a tunsoarei este adesea luată pe Anul Nou Mic.

6. Pregătirile pentru Festivalul de primăvară

Oamenii încep să stocheze proviziile necesare pentru Festivalul de primăvară de la Anul Nou Micul. Tot ceea ce este necesar pentru a face oferte strămoșilor, a distra oaspeții și a alimenta familia în timpul vacanței lungi trebuie să fie achiziționat în avans.