Acasă > Știri > Conţinut

Potasiu Humate Content Analysis

Oct 18, 2017

În chimia analitică, hidroxidul de sodiu și hidroxidul de potasiu sunt deseori folosite interschimbabil. Dar unele dintre aplicații nu se pot schimba. Cum ar fi generator de hidrogen, specificat cu hidroxid de potasiu. Tei de sodiu medical, specificat cu hidroxid de sodiu. Hidroxidul hidroxidic de sodiu decât hidroxidul de potasiu este puternic, astfel încât hidroxidul de potasiu se utilizează în mod obișnuit în analizele chimice. În același mod dacă îl folosiți ca desicant cu hidroxid de sodiu. De exemplu, dacă spuneți că varul de sodiu medical specificat cu hidroxid de sodiu. Dar două dintre hidroxidul de sodiu la preț mai ieftin, atunci când acesta poate înlocui hidroxidul de sodiu.

Ambele sunt foarte corozive și nu trebuie să fie în contact cu recipientele metalice și trebuie sigilate și conservate. Nu există nicio diferență între ele.

Proprietățile fizice ale hidroxidului de sodiu:

Produsul unic este cristal transparent incolor, densitate relativă 2.130, punctul de topire este 318.4 ℃. Punctul de fierbere de 1390 ℃. Piața soda caustică este solidă și lichidă 2: soda caustică solidă albă, solidă, blocuri, foi, tije, granulare, foarte fragile. Soda caustică lichidă lichidă este un lichid transparent incolor. Soda caustică solidă are o higroscopicitate puternică. Este solubil în apă și atunci când este dizolvat, este foarte alcalin și are un sentiment de grăsime. Solubil în etanol și glicerină; Nu este solubil în acetonă și în eter. Este foarte coroziv și are efect corosiv asupra fibrelor, pielii, sticlei și ceramicii. Reacție de dismutare cu clor, brom, iod și alți halogeni; Sarea și apa se formează prin neutralizarea acizilor.

Proprietățile fizice ale hidroxidului de potasiu:

Cristalul rombic de culoare albă, produsele industriale este de culoare albă sau gri deschis sau în formă de club. Densitatea relativă 2.044 (20 ℃), punctul de topire este 360.4 ℃. Punctul de fierbere de 1320 ~ 1324 ℃. Solubil în apă, dizolvată atunci când este eliberat un număr mare de căldură în soluție, absorbție puternică a apei, poate absorbi umezeala în aer și se dizolvă și absorb treptat dioxidul de carbon în potasă. Solubil în etanol, ușor solubil în eter. Alcaline puternice și corozive, proprietățile sale sunt similare cu cele ale sodei caustice.

Analiza conținutului: probă exactă menționată este de aproximativ 1,5 g, solubilă în 40 ml apă de fierbere și răcire nouă, rece la 15 ° C, cu soluție de testare a fenolftaleinei (TS-167) mai multe picături, cu o titrare a acidului 1 mol / l. Când dispare rozul, înregistrați cantitatea de acid consumat, adăugați soluția de test pentru portocaliu (TS-148) și continuați titrarea până când roz este constant. Se înregistrează volumul total de acizi necesari pentru titrare. Fiecare Ml de 1 mol / L de acid sulfuric este echivalent cu 56,11 mg de alcalinitate totală (KOH).