Acasă > Știri > Conţinut

Rolul îngrășămintelor bio-organice

Jan 05, 2018

Îngrășământul microbian și îngrășământul bio-organic, pe lângă acidul humic bogat, acidul fulvic și aminoacizii, toate conțin un număr mare de microorganisme benefice, nu numai că pot ajusta și îmbunătăți solul, împiedică compactarea solului, echilibrează pH-ul solului, răspândirea bacteriilor maligne, reducerea apariției bolilor plantelor și a insectelor, dar și cu umiditate, temperatură, efectul creșterii grasimii. În același timp, efectul sinergie al îngrășămintelor microbiene și a îngrășămintelor bioorganice asupra îngrășământului compus din NPK ne-a determinat să obținem organice (conținut ridicat de materie organică), anorganice (mari, medii și oligoelemente) bacterii microbiene (Bacillus subtilis , Bacillus licheniformis, Bacillus megaterium, jeleu de Bacillus, Trichoderma, bacterii fotosintetice etc.), echilibrul de fertilizare, nutriție și fertilizare.


1, efectul sinergie al îngrășământului azotat


Cea mai mare parte a îngrășămintelor azotate este în principal bicarbonatul de amoniu și ureea. Azotul de amoniu este instabil în natură și extrem de volatil. După ce a fost amestecat cu îngrășăminte bio-organice, îngrășămintele bioorganice au grupuri funcționale puternice, cum ar fi gruparea carboxil și gruparea carboxil fenolică, și are o capacitate puternică de schimb de ioni și o capacitate de adsorbție. Poate reduce pierderea de azot de amoniu. Îngrășământ cu azot amidic, azot conținut de secreția de urează din descompunerea ureazei în carbonat de amoniu după ce plantele pot fi absorbite. În cazul în care azotul amidic în solul alcalin, descompunerea bicarbonatului de amoniu va fi de asemenea cauzată de pierderea naturii volatile, utilizarea amidică a azotului nu este una dintre motive. Azidul de amidă combinat cu îngrășăminte bio-organice, azotul amidic are sinergii evidente. În primul rând, activitatea ureazelor, încetinind descompunerea azotului amido, reducând volatilizarea; al doilea este cu complexul de formare a azotului amidic și se descompune treptat pentru a elibera azot, astfel încât eficacitatea azotului amidic să extindă îngrășământul biologic organic în același timp. Activitatea poate promova dezvoltarea rădăcinii plantelor și metabolismul in vivo al azotului și poate promova azotul absorbţie.


2, efectul sinergie al îngrășămintelor fosfatice


Fertilizatorul disponibil pe bază de fosfat aplicat pe sol, fosforul solubil este fixat ușor de sol, în sol acid, fosforul este fixat în principal de ionii de fier și aluminiu liberi; în sol alcalin, fosforul este în principal fixarea calciului, rezultatele conversiei fosforului disponibil în fosfor cu eliberare întârziată Chiar și fosforul nevalid, utilizarea sezonieră a fosforului este de numai 10-20%. După adăugarea îngrășămintelor bio-organice, fixarea P solubilă în apă ar putea fi inversată, transformarea întârziată și ineficientă a P disponibilă ar putea fi încetinită, iar materia organică dizolvată și dizolvată a crescut distanța în mișcare a P în sol și a promovat absorbția lui P de către sistemul radicular.


3, efectul sinergie al potasiului


Substanța organică conține grupe funcționale care pot absorbi depozitarea ionilor de potasiu, atât pentru a preveni pierderea apei în sol, cât și pentru solul de leșiere, dar și pentru a preveni fixarea lutului în lut. Unele părți ale materiei organice, cum ar fi acidul humic cu acid humic, acidul humic slab, silicatul de potasiu, feldspatul de potasiu și alte minerale, au un efect de dizolvare, puteți descompune lent, crește eliberarea de potasiu și îmbunătăți conținutul de potasiu disponibil.


4, sinergiile îngrășămintelor


Există o cantitate considerabilă de rezerve de oligoelemente în sol, dar din cauza antagonismului elementelor și a efectului de fixare a solului și a combinației chimice a anumitor radicali de acid, prea puține părți eficiente pot fi absorbite de plante. Substanța organică și oligoelementele insolubile pot să apară în reacție de complexare pentru a genera complexe solubile, ușor absorbite de complexele organice ale acidului organic, conduc la absorbția rădăcinilor plantelor și pentru a promova absorbția plantelor de oligoelemente de la rădăcini la partea aeriană. frunze la alte frunze răspândit.E-mail: info@agronaturetech.com