Acasă > Știri > Conţinut

Care este diferența dintre acidul fulvic și acidul humic? Care e mai bun?

Jul 12, 2018


Acidul humic este împărțit în acidul humic brun, acidul humic galben și așa mai departe. Acidul humic este resturile plantelor și animalelor, în principal resturile plantelor și prin descompunerea și transformarea microorganismelor, o serie de schimbări și geochimie, procesul de acumulare a unui amestec macromolecular organic slab acid, în funcție de solubilitatea diferită în diferiți solvenți și culoare, poate fi împărțit în acid fulvic, putregai maro, acid roșu negru și acid verde de patru rotații.

image.png

Acestea se caracterizează prin:

Acid fulvic : este foarte acid și are un efect de complexare bun asupra ionilor metalici.

Acidul fulv negru se mișcă încet în corpul plantei, stimulează lent și este ușor absorbit de suprafața plantei, favorizând creșterea rădăcinilor.

Acid fulvic brun : conține mediul de conținut activ al grupului activ de oxigen, se mișcă lent în corpul plantei, în mediul de stimulare.

Acidul humic se găsește în general în sol, turbă, lignit, cărbune învechit, mare, lac și mlaștină. Cantitatea totală de acid humic din sol este cea mai mare, dar conținutul mediu este mai mic de 1%. Cantitatea totală de apă sărată este, de asemenea, destul de mare, dar concentrația este mai mică, ceea ce este imposibil de dezvoltat ca resursă. Cele mai promițătoare surse de acid humic pentru exploatare sunt unele cărbune geotermale, cum ar fi turbă, lignit și cărbune învechit, a cărui conținut de acid humic ajunge la 10-60%.

image.png


Acidul fulvic este un compus organic eficient și macromolecular, este greutatea moleculară minimă a acidului humic, partea reactivă a solubil în apă din cele mai înalte niveluri, interacțiunea dintre grupurile funcționale, reflectând varietatea proprietăților fizice și chimice specifice, după intrarea în plante organism, poate juca o varietate de funcții fiziologice, inhiba sau activa enzimele și rolul în metabolismul organismelor vegetale și animale, reflectă stimularea evidentă, prin reglarea hormonului endocrin joacă un rol de tratament și îmbunătățesc funcția imună a organismului.


Acidul fulvic are caracteristicile generale ale acidului humic, și anume:

Una este că greutatea sa moleculară este mică și este ușor de absorbit și de către organisme.

În al doilea rând, are mai multe grupuri funcționale decât acidul humic normal, care are o activitate fiziologică mai mare și o capacitate mai mare de complexare a ionilor metalici.

În al treilea rând, acidul humic poate fi direct solubil în apă, soluția apoasă a acestor săruri devine bazică, în timp ce acidul humic galben poate fi direct solubil în apă, soluția apoasă devine acidă.


Functii principale:

Aplicarea acidului fulvic în agricultură la sursa internă actuală de tehnologie potențială din lume adoptă în principal acidul fulvic și produsul de fermentare biologică a combinației de noi tehnologii și în procesul de producție, aplicarea tehnologiei de fermentare a bacteriilor compuse și extracția în fulcru fulvic acid combinat cu tehnologia, acest lucru va face ca acidul fulvic utilizat în agricultură să aibă o vitalitate puternică.

Producția internă curentă ZengChanSu concentrat în principal pe aplicarea și eficiente foliar îngrășămintelor de plante, îngrășăminte organice lichide și auxin de plante, etc, conținutul tehnic este scăzută, necesitatea urgentă de a îmbunătăți aplicarea acidului fulvic de înaltă tehnologie și noi în agricultură.

Cercetările arată că acidul fulvic în rolul agriculturii, ameliorarea principală a solului, îmbunătățirea efectului îngrășământului, stimularea creșterii plantelor, creșterea rezistenței la plante, îmbunătățirea calității plantei, discutarea betonului cu privire la efectele tipice de control interne au fost după cum urmează;

1.Imbunătățirea structurii grupului de sol, slăbirea solului, îmbunătățirea capacității de conservare a îngrășămintelor solului, ajustarea valorii pH-ului, reducerea conținutului de metale grele în sol și reducerea efectelor ionilor de săruri asupra semințelor și răsadurilor. 2. Fixarea de azot, îndepărtarea fosforului și potasiul activat. În particular, efectul sinergie al îngrășământului de potasiu este deosebit de evident, care poate crește rădăcina și răsadul, poate rezista la miriște greu, rezistă bolilor și îmbunătățește calitatea culturilor.

3.Sereste capacitatea de adeziune și absorbție rapidă a rădăcinilor plantelor, în special pentru bolile fiziologice cauzate de lipsa oligoelementelor.

image.png

Humatul de potasiu este un fel de hidroxicarboxilat aromatic cu imhomogenitate moleculară ridicată.

Aspect: pulbere neagră solidă, solubilă în apă, alcalină, care conține hidroxil, carboxilat și alte gene active.

Specificații principale:

Întreprinderea, este necesar de azot, fosfor, potasiu și alte elemente ale plantelor, poate fi un îngrășământ compus eficient multifuncțional, aplicat pentru ameliorarea solului și stimularea producției vegetale și ușor - are un anumit efect. Industrie: agenți de tratare a noroiului de foraj, agenți de schimb ionic, agenți de tratare a apelor reziduale, adsorbenți de metale grele etc.

Funcțiile principale ale acidului humic:

A. Folosind acidul humic, se poate schimba prea mult sarata, alcalina in sol, grau de sol puternic fragmentata, cu proprietati structurale slabe ale solului, sa promoveze formarea agregatului solului, sa le faca in stare buna, astfel incat cresterea si dezvoltarea condiții bune.

B. Aplicarea acidului humic poate să slăbească solul cultivat, să distrugă acumularea de sare, să reducă conținutul de sare al solului de suprafață, să joace rolul de izolare a sării, să ridice răsadurile, să reducă răsadurile slab și răsadurile moarte și să facă plantele să crească sănătos.

C. Acidul humic are o cantitate mare de transformare a cationilor, de peste 10 ori mai mare decât solul normal. Când a fost aplicat pe sol, capacitatea de adsorbție a solului la anion a crescut semnificativ și conținutul de sare de suprafață a scăzut.

D. Poluarea solului, în special pH-ul solului alcalin ridicat (9.0 sau mai mult), dăunează direct creșterii culturilor și chiar provoacă moartea, PH este prea mare, dar afectează și fosforul, fierul, manganul, borul, zincul și alți nutrienți . Acid și acid humic PH valoare de 6,8, poate neutraliza alcaline, reduce eliminarea alcalina daunele de sol și plante, randament scăzut îmbunătățit salin-alcaline, pentru a crea o bună condiții de sol pentru cresterea culturilor de răsaduri.

image.png

Rezumat:

1. acidul humic în agricultură al "celor cinci mari" (îmbunătățirea solului, creșterea îngrășămintelor, stimularea creșterii, îmbunătățirea artei și îmbunătățirea calității) a condus aplicarea și progresul acidului humic în agricultură.

Acidul Fulvic este un fel de produs cu acid humic, cu o gamă largă de aplicații și beneficii economice ridicate. Acum se utilizează în agenți de creștere a plantelor, agenți antistres, îngrășăminte lichide și medicamente. Aspectele farmaceutice, cosmetice și alte aspecte au încă o piață mare și un avantaj competitiv.

3. Funcția de "agent cu patru componente" a acidului galben în agricultură (agent rezistent la secetă, regulator de creștere, agent sinergic cu eliberare lentă și agent de complexare a elementelor chimice) este un clasic și este un agent unic rezistent la secetă.