Acasă > Știri > Conţinut

De ce soiul devine roșu?

May 15, 2019

De ce pământul a devenit roșu?


image


În general, există trei motive pentru roșeața solului:


1. Solul devine acid.

Acidificarea solului înseamnă scăderea valorii PH a solului. După mai mult de zece ani de cultivare în unele regiuni nordice, valoarea PH a solului scade chiar sub 3,0. Cu toate acestea, majoritatea culturilor noastre sunt potrivite pentru cultivarea la o gamă PH cuprinsă între 5,5 și 7,5.


Motivul pentru acidifierea solului este aplicarea unui număr mare de îngrășăminte fiziologice acide, cum ar fi clorura de potasiu, sulfatul de potasiu, clorura de amoniu, sulfatul de amoniu etc., împreună cu temperatura și umiditatea ridicată din interiorul magaziei, solurile rareori leșind de ploaie. Odată cu creșterea anilor de cultivare, acumularea de ioni de rădăcini acide în solul de suprafață devine din ce în ce mai gravă, ceea ce duce la acidificarea solului.


2. Salinizarea solului.

De fapt, îngrășământul este sare anorganică. Ca rezultat, salinitatea solului se ridică. După evaporarea apei, salinitatea rămâne în suprafața solului și devine roșu după oxidare.


3. Eutrofizarea solului.

Motivul pentru acest fenomen este managementul necorespunzător al câmpului, care are ca rezultat întărirea solului, apa impermeabilă și evaporarea excesivă, rezultând concentrația de ioni de sare pe suprafața solului. Datorită concentrației de sare pe suprafața solului, este potrivit ca niște alge să supraviețuiască. Dacă suprafața solului devine uscată, algele vor muri, iar resturile de alge vor avea culoarea roșie.Cum de a rezolva roșeața suprafeței solului?


Primul, vrea îngrășământ rezonabil.

Reduceți utilizarea îngrășămintelor chimice, combinate cu aplicarea îngrășămintelor organice și îngrășămintelor biologice. Îmbunătățirea structurii fizice a solului. Datele au arătat că valoarea pH-ului solului a avut o mare influență asupra eficacității aplicării îngrășămintelor. De exemplu, azotul este cel mai eficient în domeniul ph6-8 în sol. Fosforul este cel mai eficient la pH 6,5-7,5. Potasiul, calciul, magneziul și sulful sunt cele mai eficiente la pH6-8. Fierul, manganul, cuprul, zincul, borul și alte oligoelemente sunt, în general, cele mai eficiente în condiții acide.

Reduceți utilizarea îngrășământului compus, utilizați îngrășăminte mai solubile în apă, îmbunătățiți utilizarea îngrășămintelor.


În al doilea rând, metodele de irigare ar trebui să fie rezonabile.

Schimbarea irigării inundate la irigarea prin picurare poate economisi apă și îngrășăminte și poate reduce daunele solului în același timp.Email: info@agronaturetech.com